biokonyha
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ajánló
 
közösségi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

látogató van itt

Sonkás répa:

 

Hozzávalók: 4 szál sárgarépa, 4 szelet selyemsonka, 1 light joghurt, petrezselyem zöld,

 

                      medvehagyma, snidling

 

 

A sárgarépát tisztítás után egészben megpároljuk. Ha van esetleg párológép, használjuk azt. Amíg a sárgarépa elkészül, a joghurtba keverjünk egy kevés petrezselyem zöldet, szárított, vagy friss medvehagymát, snidlinget. A megpárolt sárgarépákat körbetekerjük egy-egy szelet selyemsonkával, hőálló tálba tesszük, majd leöntjük a zöldfűszeres joghurttal. Tehetünk egy kevés reszelt sajtot a tetejére, de el is hagyható. Sütőben pár perc alatt átmelegítjük.

Körettel, vagy köret nélkül egyaránt fogyasztható.

 

kép a galériában 

 

 

Gabona puding:

 

Hozzávalók: 0.5 liter tisztított, szűrt víz, teljes kiőrlésű tönkölydara, 2. ek. kakaópor (nem

 

                     instant!), 4 ek. köles, folyékony édesítő, 10 dkg vaj

 

 

A vizet feltesszük főni egy csipet sóval. A kakaóport pici vízzel, ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszerrel csomómentesre keverjük, majd a vízhez adjuk. Amint elkezdett főni a vizünk, beletesszük a megmosott kölest, valamint apránként  a tönkölydarát. Miután levettük a tűzről az így elkészült pudingot, kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a 10 dkg. vajat.

Tetejét megszórhatjuk pattogtatott amaránttal, vagy kókuszreszelékkel.

 

kép a galériában

 

 

 

Lazlo Gogolac 2in1 pogácsája:

/Lautner módra/

 

Hozzávalók: 40 dkg. tönköly fehér liszt, 40 dkg. teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 25 dkg. növényi

                      margarin, 1 pohár joghurt, 1 cs. élesztő, 1dl. tej, 15 dkg. reszelt Anikó sajt

 

                      (vagy bármilyen füstölt), ízlés szerint só, őrölt bors, 50dkg. héjában főtt

 

                      burgonya

 

A két fajta lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beledolgozzuk a sajtot, joghurtot, sót, borsot, a még langyos, áttört burgonyát, a langyos tejben megfuttatott élesztőt. Nagyon lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Negyed órát pihentetjük.

Erősen lisztezett deszkára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsiben legalább még fél órát pihentetjük. A tetejét megkenjük tojással. Reszelt sajttal, lenmaggal, szezámmaggal megszórhatjuk, de el is hagyhatjuk.

Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

 

kép a galériában

 

 

Gombás-tejszínes penne:

 

Hozzávalók: 1 cs. durum penne tészta, 180 g. gomba, 1 citrom-1 narancs reszelt héja, 1 ek.

 

                      növényi margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes póré, 320ml. zabtejszín,

 

                      ízlés szerint só, szerecsendió, 5 ek. reszelt parmezán, 1dl. fehérbor, bazsalikom,

 

                      petrezselyem zöld

 

Feltesszük a vizet a tésztához. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, lereszeljük a citrom és a narancs héját, felkarikázzuk a pórét, a fokhagymát. Teflonos serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a felaprított pórét és a fokhagymát. 4-5 percig dinszteljük, majd rátesszük a gombát. Ahogy egy kis levet engedett, hozzátesszük a fűszereket: kevés só, szerecsendió, a reszelt citrom- és narancshéjak, a felaprított friss bazsalikom, a petrezselyem zöld. Kb. 5 percnyi párolás után ráöntjük a tejszínt, majd ha a szószunk besűrűsödött, megszórjuk parmezánnal és beleöntjük a fehérbort. 10 percnyi rotyogás után kész.

 

 

Lautner pulyka:

 

Hozzávalók: 4 pulykamell szelet, 3 tojás fehérje, 6 újhagyma zöldje, 1-1tk. lenmag,

 

                     szezámmag, kukorica liszt, só, olaj a sütéshez

 

 

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, ha szükséges és 3-4cm. széles csíkokra vágjuk. Besózzuk és legalább két órán át hagyjuk pihenni. Az újhagyma zöldjét apróra vágjuk, a lenmaggal, szezámmaggal együtt a kissé felvert tojásfehérjéhez keverjük.                                                      

A pulykamell szeleteket megforgatjuk kukoricalisztben, majd a tojásfehérjében. Forró olajban arany barnára sütjük mindkét oldalát. Gombás rizottóval isteni finom.

 

kép a galériában

 

 

Giga-csokis hajdina muffin:

 

Hozzávalók:3 tojás, 1 tojás sárgája, 6 dl. kefir, 10 dkg. kukoricaliszt, 40 dkg. hajdinaliszt,

                     1 dl. olaj, 8 ek. méz, fél csomag vaníliapor, 1 cs. sütőpor, 2 tábla étcsokoládé,

 

                      35 dkg. magozott meggy, 1-1 citrom, narancs reszelt héja

 

A kefirt a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a vaníliaport, a kétfajta lisztet, amit összekevertünk a sütőporral. Beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját, a meggyet, a felkockázott csokit. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszát kivajazott muffin formába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Eredeti recept: www.margit2.extra.hu

kép a galériában

 

Csirkola:

 

Hozzávalók: 8 csirke szárnytő, 4 nagy burgonya héjában sütve, 1,5 dl. száraz, fehér bor, 1,5 dl

 

                     Szójatej, kukoricaliszt, 10dkg zsírszegény sajt

                     Besamelhez: 0,5 l zöldségleves, 2 ek. növényi vaj, 2 ek. rizsliszt, medvehagyma

A csirke szárnyakat megsózom, ráöntöm a tejet, fehér bort, egy éjszakára beteszem a hűtőbe.

A héjában sütött burgonyákat meghámozom, miután kihűlt, kettévágom, a belsejét óvatosan kikaparom.

A csirke szárnyakat megforgatom kukoricalisztben, majd alig olajon átsütöm. Míg sül a szárny, elkészítjük a besamelt. A felolvasztott vajon a rizslisztet enyhén megpirítom, lassan, fokozatosan hozzáadom a forró zöldséglevest. Folyamatos keverés mellett besűrítem. Pikánssá tehetjük, ha abból a fehérborból öntünk hozzá egy decit, amelyben a szárnyakat is pácoltuk. Figyeljünk oda arra, hogy ez esetben a bort a levessel együtt öntsük a mártáshoz. A sajtot lereszelem, és egy-egy csipetnyit a kikapart burgonya belsejébe teszek, ezt lecsorgatom néhány csepp besamellel. Erre helyezem a szárnyakat. A burgonya kikapart belsejét egy félórával korábban már vízbe áztatott római tál aljára egyenletesen eloszlatom, erre helyezem a töltött burgonyákat, leöntöm a maradék besamellel, megszórom sajttal. Nem előmelegített sütőbe teszem, addig sütöm, míg a sajt megpirul.

 

kép a galériában

 

 

Töltött kelkáposzta jázminrizs-ágyon:    

 

 

Hozzávalók:1 közepes fej kelkáposzta. 1 egész, levesben főtt csirkemell, 1 csésze jázminrizs, 

 

                     3-4 fej csiperkegomba, 1 zabtejszín, só, bors, vega-mix, szerecsendió, 1 pohár

 

                     natur joghurt (tejallergiásoknak, candidásoknak szójajoghurt), 1 póréhagyma,

 

                     vaj, 6-7dl húsleves, szárított, vagy friss medvehagyma

A húslevesben a csirkemellet megfőzzük, közben enyhén sós vízben a kelkáposztát is feltesszük főni. A gombát, pórét megtisztítjuk, felaprítjuk, kevés növényi margarinon megpirítjuk,fűszerezzük szerecsendióval, sóval borssal, esetleg gyömbérrel,  hozzáadjuk a zabtejszínt. Egy-két percig még főzzük, aztán lezárjuk.

Feltesszük a rizst pirulni kevés olívaolajon, majd felengedjük húslével. Ahogy elkészült és elzártuk alatta a gázt, megszórjuk medvehagymával és fedő alatt hagyjuk egy kissé kihűlni.

Míg a rizs hűl, ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük a  tejszínes-gombás mártáshoz. Ezt a mártást beletöltjük a megfőtt, lecsöpögtetett kelkáposzta-levelekbe, amiket feltekerünk, és egy hőálló tál aljára egyenletesen szétterített jázminrizsre tesszük szépen, sorban. A tetejét meglocsoljuk joghurttal és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt  készre sül.

 

kép a galériában

 

 

 

Köles szendvicskrém:

 

Hozzávalók:25 dkg zsírszegény tehéntúró vagy gomolyatúró (vegáknak, candidásoknak,

                    allergiásoknak tofu), 5 dkg. köles, 2 dl kefir ( vagy szójajoghurt), só, őrölt

 

                    kömény, 1 nagy csokor petrezselyem zöld

A kölest megmossuk, fél liter sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót villával összetörjük, apróra vágott petrezselyemmel, őrölt köménnyel, kefirrel (szójajoghurttal) és a kölessel összedolgozzuk.

A szendvicskrém íze nagyon hasonlít a körözöttéhez. Ha valaki egy kevés pirospaprikát is szór bele, nem tudja megállapítani a különbséget az „igazi” és „ál” körözött között.

 

 

oldal tetejére!

.

menü
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszerű, gyors receptek

Képes recepttár

Top receptek

Ízletes receptek

Rita konyhája

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A következő oldalak kifejezetten bio- és reform étel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform ételek

Sütis néne sütödéje

Gasztrozseni: Hutvágner Dia

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?