biokonyha
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ajánló
 
közösségi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

látogató van itt


 





Majoránnás marhasült:

Hozzávalók: 75-80 dkg. marhafelsál, vagy bélszín, 2-3 hagyma, 1 ek. majoránna, késhegynyi

                      törött bors, 5 dkg. mangalica zsír, 2 dl. joghurt, só

A húst ujjnyi széles hosszú csíkokra vágjuk és a karikára vágott hagymával a zsírban –víz hozzáadása nélkül- borssal, majoránnával ízesítve pároljuk. Mikor a hús megpuhult, megsózzuk, ráöntjük a joghurtot és felfőzzük. Makarónival, vagy spagettivel tálaljuk.






 
Ínyenctekercs:

Hozzávalók: 80 dkg. marhafartő, kb. 10 dkg. füstölt mangalicaszalonna, 10 dkg. füstölt

                      mangalica sonka, 2-3 szál sárgarépa, 1 kisebb zeller és karfiol, 25 dkg.

                      zöldborsó, 50 dkg. kisebb szemű burgonya, 2 dl. joghurt, ½ citrom,

                      1 tojássárgája, 1 kanál mangalica zsír, 1 kanál barnarizsliszt, só

A marhahúsból szeleteket vágunk, jól kiverjük és minden szeletre egy vékony szelet szalonnát és ugyanolyan vékony sonkát teszünk. Tekercsekké formáljuk, fogpiszkálóval, vagy hústűvel összetűzzük és kevés zsírban átsütjük, utána- mindig egy pici vizet öntve rá- fedő alatt puhára pároljuk. Közben a karikára vágott répát, a megtisztított és egészben hagyott apróbb burgonyákat, a karfiolt egy kevés vízben- vagy gőzben- puhára pároljuk, a zöldborsót megfőzzük, leszűrjük. Ha a hústekercsek megpuhultak, kiszedjük és félretesszük őket. A joghurtot elkeverjük 1 kanál rizsliszttel, 1 tojássárgájával, a pecsenyezsírba öntjük, egy kevés zöldség főzőlevével- vagy vízzel- hígítjuk, sóval, citromlével ízesítjük és mártássá főzzük. A tekercseket tálra tesszük, a fogpiszkálókat kivesszük és a párolt zöldséggel tálaljuk.




 
Savanyú apró-marha:

Hozzávalók: 1,40 kg. marha-apróhús, 15 dkg. füstölt mangalicaszalonna, mangalica zsír,

                      20 dkg. vöröshagyma, fűszerpaprika, fokhagyma, bors, 2 babérlevél, só, 2dl.

                      fehérbor, 3,5 dl. joghurt, barnarizsliszt, biomustár, 1 db. citrom, tört burgi

A húst tokánynak megfelelő csíkokra vágjuk a füstölt szalonnával, majd ez utóbbit kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a finomra vágott vöröshagymát, és lehúzzuk a tűzhelyről. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, az összezúzott fokhagymát, majd csontlével, vagy tisztított, szűrt vízzel felöntjük. Ezután zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a húst. Sóval, borssal, babérlevéllel, majd a fehérborral ízesítjük. Fedő alatt, rövid lében lassan pároljuk. Ha levét elfövi, kevés csontlével, vagy tisztított, szűrt vízzel pótolni kell. Mikor a ús majdnem puhára párolódott, zsírjára pirítjuk, majd joghurtos habarást adunk hozzá. Lassan készre forraljuk, közben sóval, citrommal, mustárral ízesítjük. Közben a babérleveleket eltávolítjuk. A tetejére külön joghurtot csorgatunk, tálaláskor burgonyapürével kínáljuk.




 
Joghurtos-hagymás marhagombóc:

Hozzávalók: 30 dkg. darált marhahús, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 teljesörlésű, élesztő nélküli

                      zsemle, 2-2 dl. szójatej, joghurt, 3 ek. olívaolaj, 1 tojás, 1 tk. majoránna, 1 tk.

                      fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

A zsemlét apró kockára vágom, és a tejjel leöntöm. Többször átforgatom, hogy jól átnedvesedjen. Az apróra vágott hagymát 1 ek. olajon megfonnyasztom. A tojást habosra verem, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majorannát. Sózom, borsozom. Ehhez keverem a darált húst, az összemorzsolt zsemlét, és az áztatás után megmaradt tejet. Addig gyúrom, amíg a húsos massza a folyadékot mind felveszi. Kis tepsit olajjal megkenek, majd a húsból nedves kézzel 8 gombócot formálok és szorosan egymás mellé helyezem a tepsiben. Végül a joghurtot megsózom, olajjal összekeverem és a húsra csorgatom. Befedem és előmelegített sütőben 40 percig sütöm.




 
Vörösboros marharagu:

Hozzávalók: 50 dkg. marha –apróhús, fél l. száraz vörösbor, 2 ek. olívaolaj, 1 nagy fej

                      hagyma, 1 nagy cs. petr. zöld, késhegynyi őrölt babérlevél, só, bors, 

                      csipetnyi nádcukor

A finomra metélt vöröshagymát sárgára fonnyasztom, majd a csíkokra vágott marhahúst rádobva fehéredésig pirítom. Fűszerezem, sózom, a borral felöntöm, kis lángon lefedve főzöm. A majdnem puha húshoz adok egy csipetnyi cukrot, petr. zöldet. Zsemlegombóccal, spagettivel tálalom.




 
Serpenyős rostélyos:

Hozzávalók: 60 dkg. kicsontozott rostélyos, 80 dkg. tisztított újburgonya, 1 nagy fej

                      vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 4 ek. olívaolaj, 2 ek. kukoricaliszt,

                      1 púpozott ek. fűszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só

A felszeletelt húst kiklopfolom, széleit bevagdosom, megsózom. Kukoricalisztbe mártom és mindkét oldalát elősütöm. A visszamaradt zsirdékon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 3 dl. tisztított, szűrt vizet, felforralom, a rostélyosokat visszateszem a serpenyőbe. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, meghintem köménnyel, fedő alatt majdnem puhára párolom. A megpuhult húst a serpenyő egyik oldalára húzom, és mellérakom a hosszúkás cikkekre vágott burgonyát, a kicsumázott paprikát felszeletelve, sózom és annyi tisztított, szűrt vízzel öntöm fel, amennyi szűken ellepi. Fedő alatt készre párolom. Végül belekarikázom a paradicsomot és a finomra vágott petr. zölddel meghintve épp csak összeforralom.




 
Marhahátszín szegediesen:

Hozzávalók:személyenként 15-18 dkg.-os marhahús szelet, 1 fej vöröshagyma, 1 ek.

                     édespaprika, 2 db. paradicsom, 1 zöldpaprika szeletekre vágva, olívaolaj

a húst enyhén megsózzuk, s mindkét oldalát forró olajban sárgásbarnára sütjük, aztán félretesszük. A kisült hús zsírjában egy nagy fej finomra vágott vöröshagymát pirítunk, melyet 1 evőkanálnyi paprikával elkeverünk és két megtisztított, apró szeletekre vágott paradicsomot teszünk hozzá, aztán kevés vízzel felengedjük, s a szeleteket belerakjuk. Fedő alatt pároljuk. Ha a hús puhulni kezd, vékony szeletekre vágott zöldpaprikát teszünk hozzá és puhára pároljuk. A lének el kell fednie a húst.


 
menü
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszerű, gyors receptek

Képes recepttár

Top receptek

Ízletes receptek

Rita konyhája

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A következő oldalak kifejezetten bio- és reform étel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform ételek

Sütis néne sütödéje

Gasztrozseni: Hutvágner Dia

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?