biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt


 




 
Ropogs oldalas egyben stve:

Hozzvalk: 1 kg. mangalica oldalas, 1 ek. mz, 0.5 l zldsgl, 1 fej hagyma, 10 dkg.

                      mangalica szalonna (ha lehet, mangalica-bacon legyen), 3 gerezd fokhagyma

Az oldalast alaposan megmosom, akkora darabokra vgom, amekkora a tepsim hossza, a hagymt felkarikzom, a fokhagymt szintn.

Az oldalast egyms mell helyezem a tepsiben, megtzdelem a fokhagymadarabokkal. A lehelet vkonyra vgott mangalicaszalonnt a hsra rakom gy, hogy teljesen betakarja, majd rteszem a karikra vgott hagymt. A zldsglevet melegtskor egy kanl mzzel kiegsztem, majd az oldalasra ntm. Lefedve stm addig, mg a hs el nem vlik a csonttl. Ekkor leveszem a hagymakarikkat s a szalonnt az oldalasrl s fed nlkl stm tovbb gy, hogy kzben a pecsenyelvel locsolgatom. A pecsenyelben lv mztl a hs teteje hihetetlenl gynyr, piros lesz, ugyanakkor nem desti az telt. Amikor elg piros, ropogs a hsunk, elzrjuk alatta a stt.
 



Gombs mangalicakaraj:

Hozzvalk: 80 dkg. karaj, 15 dkg. gomba, 3 dkg. nvnyi vaj, 3 tojs, s, bors, olaj

A megtiszttott, aprra vgott gombt vajban addig proljuk, mg sajt levt el nem fvi. A tzrl levve zestjk sval, borssal, kevernk bele 2 reszelt, vagy aprra vgott kemny tojst s vgl egy nyers tojst. A karajt kicsontozzuk, a hst hosszban, a kzepn fgglegesen bevgjuk s ebbe a mlyedsbe tltjk a gombatltelket. A hst kvl is megszzuk, beolajozott flira fektetjk, a flia szleit rhajtjuk, strcson vagy tepsiben a stben kb. msfl rt stjk. Saltval, zldkrettel tlaljuk.




 
Gombs mangalica-pogcsa joghurtos mrtssal:

Hozzvalk: 50 dkg. darlt mangalicahs, 1 tojs, 1 teljes kirls, leszt nlkli zsemle,

                      1 kis fej vrshagyma, kshegynyi bors, s, 15 dkg. gomba, 1 cs. petr. zld,

                      1 dl. joghurt, 2 ek. mangalica zsr

A darlt hsbl, az ztatott s kinyomott zsemlbl, 1 tojssal, kevs sval, borssal, zsrban fonnyasztott reszelt hagymval vagdalthst ksztnk, pogcskat formlunk belle s a kizsrozott tepsibe egyms mell tesszk ket. A gombt megtiszttjuk, megmossuk s egy kanl zsrban az aprra vgott, vagy reszelt hagymval s a petr. zlddel egytt megproljuk. zls szerint szzuk, borsozzuk. Egy megmosott egsz tojssal a pogcskba mlyedst nyomunk, ebbe tltjk a gombt s a stben megstjk. A pogcskat tlra tesszk, zsrjban elkeverjk a joghurtot, megforrstjuk s a gombs vagdaltra ntjk. Prolt rizzsel, vagy spagettivel tlaljuk.


 



 
Nyri tepsis mangalica:

Hozzvalk: 25-30 dkg. sovny mangalicaslt, 30 dkg hajdina, 1 nagy fej hagyma,

                      50 dkg. zldpaprika, 25 dkg. paradicsom, 1 ek. mangalica zsr,  s, majornna

A sertssltet vkony cskokra vgjuk s egy lapos, tzll tl aljn egyenletesen elosztjuk. Elksztjk a hajdint (lsd a kretek-medvehagyms hajdina cmsz alatt), flretesszk. A hagymbl, zldpaprikbl, paradicsombl lecst ksztnk, sszekeverjk a hajdinval, bven megszrjuk majornnval, a hsra tertjk s a stben tforrstjuk.




 
Klessel slt mangalica:
Hozzvalk: 3 dl. kles, 3 tojs, 2 dl. joghurt, 25 dkg. slt mangalicahs, de lehet mangalica-                      sonka is, kevs szjatej, s, kevs mangalica zsr, borsikaf, vega-mix,                      szerecsendi
A klest ngyszeres mennyisg tiszttott, szrt vzzel felengedjk, fszerezzk sval, borsikafvel, szerecsendival, vega-mix-el, majd keverjk egy 1-2dl.szjatejjel. A tojssrgkat elkeverjk joghurttal, a tojsfehrjkbl vert kemny habbal, vgl az aprra vgott, vagy darlt slt hssal. A korbban beztatott rmai tl aljn szttertjk a klest s bebortjuk a tojsos-hsos keverkkel. Stben addig stjk, mg a teteje nem pirul.




 
Mangalicasonkval rakott burgonya:

Hozzvalk: 20 dkg. mangalicasonka, 50 dkg. bio burgonya, 3 tojssrgja, 5 dkg. nv.

 

                      margarin, 2-3 dkg. zsrszegny sajt, s, 1 kanl zabkorpa, joghurt

Egy tzll tlat vajjal kikennk s zabkorpval meghintnk. A tl aljt kirakjuk hjban ftt, tiszttott, vkony karikra vgott burgonyval, megszrjuk darlt sonkval, meglocsoljuk 1-2 kanl joghurttal, amelybe belekeverjk a tojssrgkat. gy rtegezzk, mg a hozzvalkbl tart. A tetejre burgonyt tegynk. Meglocsoljuk a maradk joghurttal, olvasztott vajjal, megszrjuk reszelt sajttal s a stben pirosra stjk.




 
Mangalicval tlttt alma:

Hozzvalk: 25 dkg. burgonya, 4 nagyobb alma, kb. 15 dkg. slt mangalicahs, 2-3 dkg. nv.

                      vaj, ½ kanl mangalica zsr, kevs s

Az almkat meghmozzuk, kzepket kivjjuk s aprra vgott, vagy darlt slt hssal megtltjk. Egy tzll ednyt kizsrozunk s az aljn szttertjk a nyersen lereszelt, megszott burgonyt. Rtesszk a megtlttt almkat, nhny vajmorzst tesznk r s a stben 20-25 percig stjk.




 
Hortobgyi mangalicapecsenye:

Hozzvalk: 60 dkg. sovny mangalicahs, 8 dkg. mangalica zsr,  1 nagy fej hagyma, 1 kk.

                      pirospaprika, 5 dkg. fstlt mangalicaszalonna, 5 dkg. fstlt mangalicakolbsz,

                      5 dkg. ecetes uborka, 2 dl. joghurt, s, 2 ek. barnarizsliszt

A hst kis rmcskkre vgjuk, kiverjk, lisztbe forgatjuk, hirtelen tstjk. Zsrjban zsemlesznre pirtjuk az aprra vgott hagymt, meghintjk pirospaprikval, elkeverjk, 1-2 ek. vzzel felntjk. A hsszeletkket sorjban lerakjuk, bebortjuk a vkony metltre vgott szalonnval, ecetes uborkval s fstlt kolbsszal, fed alatt proljuk. Szksg szerint mindig nthetnk al egy kevs tiszttott, szrt vizet. Ha a hs megpuhult, rntjk a joghurtot s mg egyszer felfzzk. Kzben ne kavargassuk, csak a lbost rzogassuk!!




 
Mangalicaborda francisan:
Hozzvalk: 1,40 kg. mangalicakaraj, s, bors, 10 dkg. kukoricaliszt, 2 kg. burgonya,                       20 dkg. mangalica zsr, 30 dkg. vrshagyma, 1 cs. petr. zld, 15 dkg. sajt,                       vaj, 1 l. hsleves
A bordkat elstjk, a megtiszttott, nyers burgonyt kb. 2mm vastag korongokra vgjuk, b zsrban vegesre stjk, lecsepegtetjk. A hagymt (szeletekre vgva) vegesre proljuk a zsrban. A burgonyt s a hagymt megszzuk, borssal, petr. zlddel meghintjk, majd vatosan sszekeverjk. A burgi felt zsrozott tepsibe tesszk, erre helyezzk az elsttt bordkat, majd az egszet befedjk a burgi msik felvel. Annyi hslt ntnk r, hogy ellepje a burgonyt. Tetejt meghintjk reszelt sajttal, majd megntzzk olvasztott vajjal. Kzpmeleg stben stjk meg gy, hogy a burgi s a hs megpuhuljon, teteje pirosra sljn. Stsi id kb. 25-30 perc.

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG