biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

 

 

Diabetikus

 
 

Pulykamell pikns zldsgekkel

 

Hozzvalk:4 pulykamellfil (elsttt), 3 evkanl olaj, rlt bors, s;

 

                     a zldsges krethez: 75 dkg zldsg (karfiol, zldbab, srgarpa, uborka,

 

                     vrshagyma, zldpaprika vegyesen), vega-mix, 1-1 kvskanl kurkuma s

 

                    rlt gymbr, negyed kvskanl mustrmag, 4,5 dkg cukor, 5 dl borecet,

 

                    2 dkg kukoricakemnyt;

 

                    dsztshez: 2 evkanl aprra vgott bazsalikom.

A karfiolt rzsira szedjk, a zldbabok vgeit levgjuk. A paprikt s az uborkt kis kockkra vgjuk, Delikttal megszrjuk, s 12 rt llni hagyjuk. A kurkumt, a mustrmagot, a gymbrt s a cukrot sszekeverjk, majd llandan kevergetve aprnknt belentjk az ecetet. Ezt a zldsgekhez keverjk, felforraljuk, kislngon 10 percig proljuk, majd lyukacsos kanllal kiszedjk. A kemnytt 2 evkanl fzvzzel sszekeverjk, majd hozzadjuk a maradk fzvizet, kzepes tzn felforraljuk, a zldsgekre ntjk, s 1 rra htbe tesszk. A hst olajban mindkt oldaln pirosra stjk, vega-mixel meghintjk, s a zldsgekkel krtve, a bazsalikomokkal megszrva tlaljuk.
 

 

 

 

 

Zldsges halpsttom

 

Hozzvalk: 60 dkg tkehalfil, 15 dkg vegyes zldsg darabolva, 2 dl zabtejszn,

 

                     2 tojsfehrje, 1-1 teskanl nvnyi margarin s zselatinpor, citrom, rlt

 

                     bors, s.

A halszeleteket citromlvel meglocsoljuk, megszzuk. A zldsgeket a margarinban megproljuk. Egy zgerincformt flival kiblelnk, szorosan egyms mell rakjuk a halszeleteket, gy, hogy a halhs tlrjen a formn, ksbb a tltelkre rhajthassuk. A maradk halfilt megdarljuk, kevertlba tesszk. Hozzkeverjk a zldsgeket, a habb vert tejsznt s tojsfehrjt. Citromlvel, sval, borssal fszerezzk. A kiblelt formba simtjuk a tltelket, rhajtjuk a halszeletet, betakarjuk flival, s kzepes hmrsklet, vzgzs stben kb. 75 percig stjk. A formban hagyjuk kihlni, utna kibortjuk, majd aszpikkal tfnyezzk, s szeletelve tlaljuk. Amikor hlni kezd, ecsettel vagy kentollal megkenjk a haltekercs tetejt. Tlalskor les kssel tudjuk szeletelni.
 

 

 

 

 

Halpogcsa sznes prvel

 

Hozzvalk: a halpogcshoz: 40 dkg tengeri hal, 2 teljesrls zsemle, 2 dl szjatej, 2 tojs,

 

                      zsemlemorzsa, szerecsendi, nvnyi vaj, petrezselyem, rlt bors, s;  

 

                      a krumpliprhez: 60 dkg ftt burgonya, 1 evkanl nvnyi margarin, szjatej,

 

                      20-20 dkg ftt, ttrt srgarpa s parajpr, 2-2 evkanl joghurt s finomra

 

                      vgott petrezselyem, s.

A halhst ss vzben megfzzk, kihtjk, s apr darabokra trdeljk. Hozzkeverjk a tejbe ztatott, kinyomkodott zsemlket, a tojsokat, 3 evkanl olvasztott vajat, s zsemlemorzst. A fszerekkel zestjk. Lapos pogcskat formzunk belle, zsemlemorzsba forgatjuk, s vajban megstjk. A ftt krumplit ppesre trjk, margarinnal, joghurttal, sval, s tejjel sszekeverjk. Hrom rszre osztjuk, majd kln-kln srgarpval, spenttal s petrezselyemmel sszeturmixoljuk. A sznes prket a meleg halpogcsk mell tlaljuk.
 
 

 

 

 

 

 

Fokhagyms busa

 

Hozzvalk: 4, egyenknt kb. 20 dkg-os busaszelet, s, rlt bors, 3-4 gerezd fokhagyma,

                      szjatej a hal ztatshoz;
                      a stshez: 2 evkanl olaj.
A halszeleteket sval, borssal, zzott fokhagymval bedrzsljk s egy lapos ednybe fektetjk. Annyi tejjel ntjk le, amennyi ellepi, s minimum 2 rt, de mg jobb, ha egsz jjelen t gy hagyjuk llni. Msnap a szeleteket a tejbl kiemeljk, a nedvessget leitatjuk rluk, s mindkt oldalukat egy kevs olajjal megkenjk. Roston vagy grillstben megstjk. Kretnek burgonyaprt ajnlunk mell.
 
 
 

 

 

 

Ananszkrmes csirke

 

Hozzvalk: 4 csirkemellfil, 1 doboz ananszkonzerv, 20 dkg jzmin rizs,                       
                      1 teskanl rlt koriander, pirospaprika, 1 bann, vega-mix,

 

                     rlt bors, s;

 

Az ananszkockkat a korianderrel s a pirospaprikval turmixoljuk. A hs vastag rszn les kssel „zsebet” vgunk, kvl-bell sval s borssal megszrjuk, s az ananszprvel megtltjk. Vajjal kikent tepsibe tesszk, a maradk ananszkrmmel meglocsoljuk, s kszre stjk. A rizst vega- mixel zestett vzben megfzzk, majd lecspgtetjk. A tlttt hst tnyrokra tesszk, szsszal meglocsoljuk, rizzsel krtjk, s korianderrel dsztjk.

 

 

 
 

Rakottkel:

 

Hozzvalk: 1 nagy fej kelkposzta, 1 kk. rlt kmny, 4 nagy fej vrshagyma,

 

                      40 dkg. gomba, 2 bgre rizs, olvaolaj, tiszttott, szrt vz, szjamajonz

 

A kelkposztt sszevagdossuk s az rlt kmnnyel megproljuk (flig megfzzk), majd a tepsibe rtegelve sszerakjuk. A tetejre szjbl kszlt majonzt tesznk, 1 bgre vzzel lentjk s aluflival a tepsit letakarjuk s berakjuk a stbe. Kb. 40 percig stjk.

 

 

 
 

Rakott karfiol:

 

Hozzvalk: 1 kg. burgonya, 2 fej karfiol, olvaolaj, s

 

                     mrtshoz: 2,5 dl szjatej, 1 ek. tkezsi kemnyt, 2 ek. tnkly fehrliszt,

 

                                       2 ek. olvaolaj, vega-mix

 

Trt krumplit ksztnk s a tepsi aljn elsimtjuk, a flig megftt karfiolt rrakjuk, majd szjatejfllel, vagy mrtssal lentjk s a stben megstjk.

 

 

 
 

Zellerkrm:

 

Hozzvalk: 1 zellergum, szjamajonz, s

 

A zellergumt meghmozzuk s enyhn ss vzben megfzzk. sszetrjk s a majonzzel sszekeverjk. Sval zestjk.

 

 
 

Vadasmrts szjaszelettel:

 

Hozzvalk: szemlyenknt 2-3 db. szjaszelet, 1 kg. lecspaprika, kg. paradicsom,

 

                      „vadas fszerkeverk” (kakukkf, lestyn, borsikaf), vega-mix, s

 

A szjaszeleteket megfzzk vega-mixes vzben. Lecst ksztnk s vadas fszerkeverkkel zestjk. Ezt sszeturmixoljuk, majd a megftt szjaszeleteket beletesszk.

 

 

 

Brokkolikrmleves:

 

Hozzvalk: 30 dkg. brokkoli, 1 dl. zabtejszn, 3 dkg. nvnyi margarin, borsikaf,

 

                      petrezselyem, s

 

A brokkolit rzsira szedjk, kevs margarinon pr percig proljuk. Fszerezzk s felengedjk annyi vzzel, ami jl ellepi. Ha megftt, botmixerrel ppestjk, hozzadjuk a tejsznt s az aprra vgott petrezselyemzldet, sszeforraljuk. Tlalskor szrhatunk a tetejre fstlt tofuszeleteket, mandulaforgcsot vagy pirtott kenyrkockt.

 

 
 

rpavagdalt:

 

Hozzvalk: 15 dkg. rpapehely, 10dkg. brokkoli, 1 srgarpa, fehrrpa, negyed zeller,

 

                      10dkg. zldbors, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzld, vega-mix,

 

                      olvaolaj, szjaszsz, s

 

Az rpt hromszoros mennyisg, enyhn fszeres, ss vzben puhra fzzk, letakarva dagadni hagyjuk. A zldsgeket a fokhagymval aprra vgjuk, olajon megdinszteljk, fszerezzk s jl sszedogozzuk az rpval. A brokkolit rzsira szedjk, leforrzzuk. Egy zgerincformt kiolajozunk, belekanalazzuk a zldsges keverk felt. A brokkolirzskat szrukkal felfel belenyomkodjuk s befedjk a tbbi masszval. Elmelegtett stben 150-160 fokon 30-40 percig stjk. Pr perc pihentets utn kibortjuk a formbl s felszeleteljk. Knlhatunk mell zldfszeres mrtst, saltt s ha nem bjtlnk, natr slt hst.

 

 
 

Fszeres hajdina:

 

Hozzvalk: 15 dkg. hajdina, 15 dkg. cukkini, 1 zldpaprika, 1 fej lilahagyma, 2 fej

 

                      vrshagyma, fl szl prhagyma, 3 gerezd fokhagyma, majornna,

 

                      vega-mix, 3 ek. olvaolaj, s

 

a hajdint ktszeres mennyisg vzben sval, vega-mixel fszerezve megfzzk. Egy serpenyben felforrstjuk az olajat, beletesszk a cikkekre vgott hagymkat, a zldpaprikt, a prt meg a cukkinit s az egszet megpirtjuk. Majornnval fszerezzk s sszekeverjk a hajdinval. Tlalskor felaprtott snidlinget szrunk a tetjre.

 

 
 

Rakott palacsinta:

 

Hozzvalk: 12dkg. tnkly fehrliszt, 5 dkg. teljes kirls tnklyliszt, 1 tk. stevia,

 

                      s, dl. rizstej, olaj a stshez

 

                      tltelkhez: 25dkg. srgabarack elzleg vzbe ztatva, majd ledarlva,

 

                                         10 dkg. darlt mk, 1 dl. rizstej, 10 dkg. darlt di,

 

                                         10 dkg. stevibl kszlt porcukor, 1 citrom, 1 narancs,

 

                                         rlt fahj

 

A palacsintatsztt csommentesre keverjk. Kiolajozott serpenyben 8-10 palacsintt stnk belle. Elksztjk a tltelkeket: a darlt mkot a stevia felvel, a citrom reszelt hjval s levvel, meg a tej felvel, a darlt dit a maradk stevival, a narancs reszelt hjval s levvel, meg a tbbi tejjel keverjk ki. Az elkszlt tltelkekkel s a darlt srgabarackkal felvltva rtegezzk a palacsintkat, amg elfogynak. Amint elkszlt, cikkekre vgva knljuk. Melegen s hidegen is kitn.

 

 

 
 

Tepsis zldsg:

 

Hozzvalk: a zldsg sszesen 1 kg. legyen, zls szerint: srgarpa, prhagyma,

 

                      kelkposzta, cukkini, kaliforniai vagy pritaminpaprika, ckla, burgonya,

 

                      3dl. joghurt, 10 dkg. brindzajuhtr, 1 csokor kapor, tk-, mandula-,

 

                      napraforg-, szezm-, lenmag, vagy ezek keverke zls szerint

 

A paprikt megstjk, letakarva pihentetjk, amg ki nem hl. A tbbi zldsget megtiszttjuk, feldaraboljuk. Vasbl kszlt ednyben tesszk fel fni, nagyon kevs tiszttott, szrt vzzel. A vz olyan kevs legyen, hogy el se lepje a zldsgeket. Amikor mr rotyog a fazkban a zldsg, megszrjuk kevs sval, zls szerint zldfszerekkel (kakukkf, oregano) zestjk. Egyms utn kln-kln megproljuk a zldsgeket. A prt, cukkinit s kelkposztt elg 5-8 percig, a krumplit 8-13 percig, vgl a cklt 15-17 percig. Fontos, hogy a rpt s a cklt a vgre hagyjuk, mert ezek megfestik a vizet. A paprika brt lehntjuk, a csumkat kiemeljk, hst cskokra vgjuk. Kivajazott tlba vagy tepsibe soronknt lerakjuk a zldsgeket. A joghurtot a juhtrval meg az aprra vgott kaporral kikeverjk. Ezt rlocsoljuk a zldsgekre. A tetejt zls szerint megszrjuk a magokkal. Addig stjk, mg a teteje ropogs nem lesz (kb. 1 ra 180-190 fokos stben).

 

  

 

Csben slt pirtott zldsgek csirkemellel:

Hozzvalk: 1db. padlizsn, 1 db. cukkini, 1 kis fej zeller, 1 fej vrshagyma,
                      1 db. paprika, 1 db. paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 3 szl srgarpa
                      1 csirkemellfil, s, bors, -1 dl. hsleves, 1 natur joghurt, 3 fej
                      csiperke gomba, vega-mix, olvaolaj, 1 ek. szjaszsz

A zldsgeket alaposan megmossuk, megtiszttjuk. A padlizsnt vkony karikkra vgjuk, a zellert, a rpt, a cukkinit zldsghmozval felszeleteljk, a gombt vkonyszeletekre vgjuk, a paprikt hosszban ngy cskra vgjuk, a paradicsomot, hagymt felkarikzzuk, a fokhagymagerezdeket hosszban legalbb 3 fel vgjuk. A wokot fstlsig melegtjk, krbe locsoljuk kevs olvaolajjal, majd, ha az olaj is felmelegedett, beletesszk a cskokra vgott, szott, borsozott csirkemellet, felntjk leheletnyi (fl deci) szraz fehr borral. Ha megslt, egy kln tlkba tesszk. A visszamaradt olajon megstjk padlizsn karikk mindkt oldalt. vatosan bnjunk az olajjal, mert a padlizsn nagyon hamar felszvja s nagyon sokat kpes magba szvni. Ha „eltnt” az olaj, evkanalanknt locsoljunk r hslevest, gy nem ragad le s a zamatos hsleves is nagyon finom zt klcsnz a zldsgnek. Ha a padlizsnkarikk megsltek, kivesszk, hll tlba tesszk egyms mell, a wokba pedig beletesszk a paradicsomot. Ha megslt, ezt rtesszk a padlizsnra, erre tesszk szpen, egyenletesen elosztva a megslt csirkemellcskokat, kzben a wokban megstjk a paprikt, ezt rtesszk a hsra. Folytatjuk a zldsgek wokban trtn stst. Fontos, hogy egyenknt, alaposan, folyton kavargatva sssk, majd a megslt zldsgeket egymsra rtegezve a hll tlba tesszk. A rtegek kzt enyhn megszzuk, megszrjuk vega-mixel. Ahogy minden zldsgnk a tlban van, rlocsolunk kt-hrom evkanl hslevest, egy evkanlnyi szjaszszt, a tetejre ntnk egy doboz joghurtot s elmelegtett stbe tve, 40-50 perc alatt pirosra stjk a tetejt.


 Oldal tetejre! .

 
men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG