biokonyha
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
ajnl
 
kzssgi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

ltogat van itt

 

 

Vegetrinus

 

 

 

 

 

Szjatej:

Hozzvalk: egy bgre (2,5 dl.) szjabab, 5 bgre vz kevs s
                     zestshez: 1tk. vanliapor, 1tk. stevia dest (vagy 2-3 ek. mz), esetleg bann,
                                            vagy ms gymlcsk, esetleg zamatkv
A nyers szjababot vzbe tesszk s 4-12 rt zni hagyjuk. A vizet lehet cserlni s a hjat minl jobban eltvoltani, mert akkor annl fehrebb lesz a tej. Turmixgpben ppestjk s a kapott hg masszt lland kevers mellett 20-25 percig forraljuk (ha le van szrve, szrs nlkl 40-45 perc), de vigyzzunk, mert knnyen kifut. A felfztt masszt sr szitn, vagy konyharuhn tszrjk. Ezutn zesthetjk. Ha gymlcst is tesznk hozz, akkor jra turmixgpbe tesszk. A legjobb csak annyit zesteni, amennyit elfogyasztunk, mert zests nlkl htszekrnyben 3-4 napig eltarthat. Sokfle tel dstsra is felhasznlhat. A masszt des, ss krmek s fasrtok ksztshez is felhasznlhatjuk.

 

 

 
 

Szjatej msknt:

Hozzvalk: 1 bgre darlt szjabab (szjaliszt), 2l. forr, tiszttott, szrt vz, csipetnyi s,
                       mz
A lisztet lland kevers mellett a forr vzbe ntjk, beletesszk a st s takarkon gyakori kevers mellett, kb. 20-30 percig fzzk. Fzs utn sr szrn tszrjk, s fogyaszts eltt tetszs szerint destjk.
A boltokban kaphat szjaliszt, ill. szjatejpor nem alkalmas szjatej ksztsre!!!!

 

 
 

Rizstej:

Hozzvalk: 1 bgre rizs, 6 bgre tiszttott, szrt vz, 10dkg kkusz, 2ek. mz,
                       1kk. vanliapor, 2kk. stevia
3 bgre vzben megfzzk a rizst, majd egy mertkanlnyit beletesznk a turmixba, hozzadjuk a maradk vizet, a mzet, a kkuszt, a vanliaport s a stevit. Ezt jl sszeturmixoljuk.

 

 

 
 

Szjatejfl:

Hozzvalk: az tszrt szjatej „srje”, 1dl. olvaolaj, citroml
A szjatej srjt sszeturmixoljuk egy kevs szjatejjel, gy egy sr ppet kapnunk, amihez turmixols kzben lassan hozzadjuk az olajat s a citromlevet.

 

 
 

Ditej:

Hozzvalk: 5dkg. di (jobb darlva), fl l. tiszttott, szrt forr vz, 1ek. mz
Leforrzs utn 5 percig llni hagyjuk, majd a hozzvalkat sszeturmixoljuk s leszrjk. A mennyisgeket tetszs szerint lehet nvelni, ki melyen disan, desen vagy srn szereti.

 

 
 

Mandulatej:

Hozzvalk: 5dkg. hj nlkli mandula, l. tiszttott, szrt, meleg vz, 1ek. mz
A mandult rvid idre forr vzbe dobjuk (vagy forr stbe tesszk) s lehzzuk a hjt. Elszr csak pici vzzel turmixoljuk, majd hozzadjuk a mzet, vgl pedig leszrjk. Hasonlan kszl a gesztenye-, fldimogyor-, s napraforgmag- tej is. A gesztenyt megstjk turmixols eltt, napraforgmag tejet az telek srtshez s zestshez hasznljuk.

 

 
 

Szjavaj:

Hozzvalk:6ek. szjatej tszrt „srje”, 1 dl. tiszttott, szrt vz, 1dl. olvaolaj, esetleg
                     ftt srgarpa, vagy kurkuma
A szjatej srjt sszeturmixoljuk az olajjal sz a vzzel (hanem tl szraz, akkor ne tegynk bele annyi vizet). gy egy sr ppet kapunk, amit ha srgra akarunk sznezni, egy kevs ftt srgarpval vagy kurkumval turmixoljuk ssze.

 

 
 

Szjakv:

A zamatkvt kvnak megfzzk s a ksz szjatejhez ntjk. Ezutn mzezzk zls szerint. Hasznlhatunk azonnal oldd „Maci” kvt, vagy „Inka” kvt.

 

 
 
 

Rizsmajonz

Hozzvalk: fl bgre rizs, 1,5 dl vz, 1,5 dl olaj, s, fszerek (kurkuma), 1 citrom leve
A rizst jl megfzzk, majd sszeturmixoljuk. Turmixols kzben hozzadjuk a vizet s ha mr elg ppes, lassan az olajat is. Vgl a citrom levt. Ha srgra szeretnnk sznezni, kurkumt tesznk bele.

 

 
 

Szjamajonz

gy kszl, mint a rizsmajonz, csak rizs helyett ftt szjt (a szjatej ksztsekor megmaradt szjamassza) tesznk bele.
(Burgonybl prt kszthetnk s olajjal kikeverve a majonzhez adhatjuk, s ezzel is sszeturmixolhatjuk.)
 
 
 
 

Zldsges fasrt

Hozzvalk: ftt leveszldsg, 3 db zsemle, 3 gerezd fokhagyma, teljesrls, leszt nlkli
                      zsemlemorzsa, majornna, borsikaf, 1 ek. lenmagliszt, s
A zsemlt vzbe ztatjuk, majd kinyomkodjuk. A fokhagymkat ttrjk, fokhagymanyomval, s a villval sszetrt zldsggel, a kinyomkodott zsemlkkel s a tbbi hozzvalval sszedolgozzuk. Vizes kzzel gombcokat formlunk, amelyeket stpaprra tve, tepsiben megstnk.

 

 
 

Kelkposzta fasrt

Hozzvalk: 1 fej kelkposzta, 2 fej vrshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 db teljesrls 
                       zsemle vagy zsemlemorzsa, oregn, borsikaf, telzest
A kelkposztt felszeleteljk vkony cskokra, leszzuk, s kicsit megfzzk. A hagymkat
 megdinszteljk. A zsemlt vzbe beztatjuk, majd kinyomkodjuk (hasznlhatunk helyette zsemlemorzst) s az egszet a fszerekkel jl sszedolgozzuk. Olajozott tepsiben (zsemlemorzsval lehet meghinteni) kzepes lngon megstjk.

 

 

 

Karfiolfasrt

Hozzvalk: kg karfiol, 3 ek. zabkorpa, 4 dkg teljesrls zsemlemorzsa, 2 ek.
                      lenmagliszt, s, majornna, 2 gerezd fokhagyma
A karfiolt puhra fzzk, megdarljuk (hsdarlval) vagy villval sszenyomkodjuk. Zsemlemorzsval, sval, majornnval, fokhagymval sszedolgozzuk, s kiolajozott, zabkorpval meghintett tepsibe megstjk, hamar megsl.
 

 

 

Burgonys-dis fasrt

Hozzvalk:1 kg burgonya, 2 nagy fej vrshagyma, 2 fej fokhagyma, 8 ek.rlt di, 8 ek.
                      olvaolaj, petrezselyemzld, s, kis olaj
A burgonyt lereszeljk, a hagymkat aprra vgjuk, sszedolgozzuk a tbbi anyaggal. Kb. fl rig hagyjuk llni, majd formzzuk, s tepsiben kistjk.

 

 
 

Krumplifasrt

Hozzvalk:  kg krumpli, 4 db ftt krumpli, 5 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma,
                      petrezselyemzld, porpaprika, s, vega-mix
A krumplit meghmozzuk s lereszeljk aprra. A hagymt is aprra vgjuk. A fokhagymt is lereszeljk, a ftt krumplit sszetrjk, a petrezselyem zldet aprra sszevgjuk, s az egszet sszekeverjk a porpaprikval, sval s vega-mixel. Formzzuk, s olajozott teflon tepsiben a stben megstjk.
Mikor az egyik fele megslt tfordtjuk a msik felre. Sts utn hideg papriks olajjal megkenjk minkt oldalt.

 

 
 

Gombs fasrt

Hozzvalk: 50 dkg gomba, 2 db teljes kirls zsemle (vagy ennek megfelel kenyr),
                      4 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. zabliszt s 1 ek. lenmagliszt, rlt paprika, zls
                      szerint vrshagyma, fehr vagy sznes zldsg, ftt vagy nyers, (srgarpa,
                      hagyma, fehrrpa stb.), kis olaj, s
A gombt aprra vgjuk, a zldsgeket ppestjk, majd az sszetevket sszekeverjk, s fl rig hagyjuk llni, majd olajozott tepsiben formzzuk s kistjk vagy fed alatt, olajban stjk meg.

 
 
 
 

Egyszer fasrt

Hozzvalk: 4 db nagyobb burgonya, 1 fej fokhagyma, 4 ek. teljes kirls zsemlemorzsa
                      (vagy 2 teljesrls zsemlnek megfelel mennyisg ztatott teljesrls
                      kenyr), piros rlt paprika, 2 ek. zabkorpa, 1 ek. lenmagliszt, zestshez ftt
                      vagy nyers vegyes zldsg, kis olaj, s
A burgonyt s a fokhagymt lereszeljk, hozzadjuk a tbbi sszetevt, fl rig flretesszk, majd pogcskat formlunk belle vagy rudakat s kistjk (tepsiben vagy fed alatt olajban).

 

 
 
 

Kukorics fasrt

Hozzvalk: 4-5 db kzepes nagysg reszelt burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 cssze
                      csemegekukorica, 1 cssze flig ftt rizs, 1 db kisebb fej prolt hagyma,
                     1 cssze szjaliszt, majornna, vega-mix, s, olaj
A hozzvalkat sszekeverjk s tepsibe, stpaprra helyezzk. Kzepes hfokon szp pirosra stjk elmelegtett stben.

 

 
 

Lencsefasrt

Hozzvalk: 3 pohr ftt lencse, 2 fej hagyma, 1 pohr szjatej, 1 pohr teljesrls,
                   leszt nlkli zsemlemorzsa, kevs olaj, kanl bazsalikom, kanl
                   majornna, 2 kiskanl porpaprika, s
A hagymt kevs vzben megproljuk. A hozzvalkat sszekeverjk s kiolajozott tepsibe 45 percig stjk.

 

 

 
 
 

Lencsefelvgott

Hozzvalk: 1 cssze aprra vgott hagyma, 2 kanl olaj, 1 cssze szraz lencse, 3,5
                      cssze tiszttott, szrt vz, 1 kiskanl s, egy kis bazsalikom, kiskanl rlt
                      kmny, 1 fej fokhagyma, 1 kiskanl majornna, 2 db babrlevl
A hagymt egy fl cssze vzzel jl megproljuk. A lencst porr darljuk, majd a prolt hagymval egy fazkban sszekeverjk s ers tzn 5 percig fzzk, majd lass tzn egy rig. Miutn megfztk formba vagy flira ntjk, s sszecsavarva a htbe tesszk. Miutn megkemnyedett a flit egy kicsit kibontjuk, hogy a lencse szradjon meg.

 

 

 
 

Szjavirsli

Hozzvalk: 10 dkg szjabab, szerecsendi, kakukkf, fokhagyma, vega-mix, pirospaprika,
                      olaj, s
Az elre beztatott szjababot sval megfzzk, leszrjk s hsdarln ledarljuk, majd jl sszedolgozzuk a fszerekkel s „virsliket” formlunk belle. Vgl pirospaprikval kikevert olajba forgatjuk.
 

.

 
 
 

Rntott tk, vagy padlizsn

 

Hozzvalk: 2-3 db zsenge tk vagy padlizsn, (pattiszon), szjatej, bio tnkly fehrliszt,

 

                     vega-mix, teljesrls, leszt mentes zsemlemorzsa, pirospaprika, olaj, s

1 cm vastagra szeleteljk a padlizsnt, illetve a tkt s megszzuk. Szjatejbl (vagy vzbol), lisztbl palacsintatsztt ksztnk, fszerekkel (fokhagyma) zestjk. Ebbe beleforgatjuk a padlizsn, illetve a tk darabokat, majd pedig a zsemlemorzsba. A tepsibe tehetnk stpaprt, s a stben vilgos pirosra megstjk. Mikor kivettk a stbl, pirospapriks olajba megforgatjuk, s zrt ednybe tesszk melegen, s addig tartjuk benn (kb. 5-10 perc), amg meg nem puhul.

 

 
 

Karfiolpsttom:

Hozzvalk: karfiol, 1 bio, hjban ftt burgonya, 1 fej vrshagyma, 1dl. olvaolaj,
                      majornna, vagy borsikaf, s
A karfiolt megfzzk s sszenyomkodjuk a ftt burgonyval. A hagymt megdinszteljk s a fszerekkel egytt hozzkeverjk a karfiolhoz s burgonyhoz, zls szerint megszzuk, majd az olajat fokozatosan adagolva hozz, habosra keverjk. Sznezhetjk kevs pirospaprikval is.

 

 

 
 
 

Padlizsn mskpp

Hozzvalk: 4 db padlizsn, 3 ek. hajdinaliszt, vz, fokhagyma, teljesrls, leszt
                     nlkli zsemlemorzsa, olaj, pirospaprika, s
A padlizsnokat megstjk egszben hjasan a stben, majd lehzzuk a hjt, s a mrettl fggen 3 vagy 4 lapos szeletbe hosszban elvgjuk. Palacsintatsztt ksztnk 3 ek. lisztbl, vzbl, sbl s fokhagymbl. Ebben megforgatjuk, majd pedig zsemlemorzsban is, s tepsibe tve, olaj nlkl megstjk. Ha elkszlt kivesszk, s pirospapriks olajban megforgatjuk. Rizshez vagy trt krumplihoz tlaljuk.

 

 

 
 

Slt padlizsn

Hozzvalk: 4 db padlizsn, fokhagyma, olaj, s
A padlizsnokat, attl fggen, hogy mekkork, hosszban 4 vagy 6 darabba vgjuk (elszr flbevgjuk, majd megint flbevgjuk), megszzuk, kt oldalt hosszan bevgjuk, majd fokhagymval jl megtzdeljk. A tepsi aljra olajat ntnk, beletesszk a padlizsn darabokat, s a stben megstjk. Trt krumplihoz, krumpliprhez, barnarizshez vagy hajdinakshoz tlaljuk. zlsesen zldsgekkel dsztjk.

 

 
 

Ngerkocka:

Hozzvalk:
tszta: 2 dkg. bio ndcukor, 1kk. mz, 1dl olvaolaj, 2ek. inka kv, 1 dl. tiszttott, szrt vz,
           1kk. szdabikarbna, kg. hajdinaliszt, kg. bio tnkly fehrliszt, (szjatej)
krm: 1l. szjatej, 1kk. vanliapor, 1kk. stevia, 20 dkg. bio ndcukor, 3dl. rizspor, 1dl.
          olvaolaj, 10dkg. nvnyi vaj
mz: 10 dkg. bio ndcukor, 2 ppozott ek. inka kv, 2 ek. tiszttott, szrt vz, 5dkg. nvnyi
         vaj
A ndcukrot mzzel, olajjal, kvval s a vzzel felforraljuk, pr percig fzzk, majd a hajdinalisztet azonnal hozzkeverjk. A tnklyliszthez hozzkeverjk a szdabikarbnt, s a kihlt masszhoz keverjk. Ha szksges, egy kis szjatejet adunk hozz, hogy nyjthat legyen a tszta. 3 egyenl rszre osztjuk s olajozott, lisztezett tepsi htn kistjk.
A krmhez a ndcukrot s a 14 ek. szjatejjel sszekevert rizsport felforraljuk, az olajjal, szjavajjal sszefzzk s forrn a tsztalapokra tltjk. A tetejre mzt ksztnk: a hozzvalkat simra keverjk s a kihlt tsztra kenjk.

 

 

 
 

Alms tszta:

Hozzvalk: kg. bio, tnkly fehrliszt, 2dl. olvaolaj, 1dl. tiszttott, szrt, forr vz,
                      kiskanlnyi s, 1,5kg. alma, 5ek. mz, 1tk. vanliapor, 2 ek. teljesrls
                      tnklydara, kiskanl darlt koriander, vagy fahj
A lisztet sszekeverjk az olajjal, hozzadjuk a forr vizet s jl sszegyrjuk. A tsztt kt egyenl rszre osztjuk, kinyjtjuk, a kt lap kz tesszk a tltelket.
Tltelk: Az almkat lereszeljk s kinyomkodjuk a levt. Mzzel megdinszteljk. Vanlival s fahjjal zestjk. A tzrl levve hozzadjuk a tnklydart.
A tszta tetejt megszurkljuk villval s megstjk.
 

 

 

Rizsgolyk:

Hozzvalk:15dkg. ftt rizs, 1 cs. vanliscukor,  citrom, 10dkg. kkusz
A hozzvalkbl kis golykat ksztnk, amit diba, vagy kkuszreszelkbe forgatunk.

 

 
 

Kkuszos goly:

Hozzvalk:10dkg. ftt bio bza, 5dkg. ftt rizs, 2 ek. mz, 2ek. zabpehely (rlve, vagy
                     Egszbe), 2ek. mazsola, 5 kanl di vagy mandula, kkuszreszelk
A bzt, a rizst, a mzet, dit s mazsolt sszegyrjuk s kis golykat formlunk, majd kkuszreszelkbe forgatjuk.

 

 

Holdacska:

Hozzvalk:15dkg. bio bza, 15dkg. rizs, 1kk. vanliapor, 1kk. stevia, 1 citrom, 15dkg. di,
                     4db. alma, 10dkg. mazsola, 10dkg. kkusz, 4ek. leszt nlkli, teljesrls
                     zsemlemorzsa, 5dkg. zabpehely, 4ek. mz
A bzt megfzzk, majd sszekavarjuk a darlt dival, a reszelt almval, a zsemlemorzsval s a zabpehellyel. Ezutn ujjnyi vastagra kinyjtjuk s a tetejre a ftt rizst, vanlival, citromhjjal s levvel, valamint a kkusszal sszekavart masszjt s pogcsa szaggatval kis holdacskkra vgjuk. Stben megstjk.

 

 

 
 

Mignon:

Hozzvalk: 25dkg. darlt di, 25dkg. bzacsra, 5dkg. kkuszreszelk, 1 citrom reszelt hja,
                      2dkg. forr mz, 1 db. reszelt alma
A forr mzben sszekeverjk a hozzvalkat, tehetnk hozz reszelt almt s kis golykat formlunk belle. Majd kkuszreszelkbe forgatjuk.

 

 
 

Hamis piskta:

Hozzvalk: 1 citrom leve s hja, 1 vanliard, 2,5dl olvaolaj, 2,5dl. tiszttott, szrt vz,
                      5ek. mz, 1 kshegynyi kurkuma, 5 dkg. leszt, 10dkg. kkuszreszelk, liszt
Az olajat, vizet, mzet s az lesztt sszekavarjuk, majd hozzadjuk a kkuszreszelket s annyi lisztet, amennyit felvesz. Jl gyrhat legyen, de ne kemny. Majd 15 percig htben hagyjuk pihenni. Ha megkelt, 1,5-2 ujjnyi vastagra nyjtjuk s megstjk. Miutn kihlt, ktfel osztjuk s ktfle krmmel megkenjk: rizskrmmel s bzakrmmel.

 

 
 

Bannos rold:

Hozzvalk: 15dkg. ftt bza (hsdarln ledarlva), 10dkg. darlt di, 4ek. mz, 4db.
                      reszelt alma, 5ek. leszt nlkli, teljesrls zsemlemorzsa, 10dkg. mandula,
                      2db. bann
A bann kivtelvel az sszetevket sszegyrjuk, majd aluflira kinyjtjuk. A bannt meghmozva, egszben rtesszk a „tsztra” s a bell vizes flia segtsgvel feltekerjk. Egytt szeleteljk.

 

 
 

Hkifli:

Hozzvalk: 4 bgre tnkly fehrliszt, 1 bgre tiszttott, szrt vz, vagy bgre szjatej,
                      1 bgre olaj, 3dkg. leszt, a tltelkhez lekvr s di
Az lesztt felfuttatjuk mzes vzben s utna a tbbi sszetevvel sszedolgozzuk. 20 percig pihentetjk, majd kis cipkat formlunk s kinyjtjuk. Derelyemetszvel egy cipbl 8 darabot vgunk s a tsztadarab szlre tesszk a tltelket. A tltelktl kezdve feltekerjk. Tepsibe helyezzk s kb. 15-20 percig stjk. Ha elkszlt, melegen stevibl ksztett porcukorba forgatjuk.

 

 
 

Rizskrm:

Hozzvalk: 10dkg. rizs, 1dl. olvaolaj, 4ek. kkuszreszelk, 2ek. mz, -1 citrom leve,
                      1dl. tiszttott, szrt vz, s
A rizst megfzzk dupla mennyisg vzzel, egy kis sval. A ftt rizs felt sszeturmixoljuk az olajjal, a kkusszal, a mzzel, a citrom levvel s a vzzel. Ezt a sr krmet sszekavarjuk a flretett ftt rizzsel.

 

 
 

Gymlcspuding:

Hozzvalk: l. szjatej,20dkg. idny gymlcs, mazsola, mz, gymlcs a dsztshez,
                     rizsliszt
A tejet felforraljuk, beletesszk a mzet s a mazsolt. lland kevergets mellett beleengedjk a rizslisztet s ezzel besrtjk. Belentjk az sszeturmixolt gymlcst. Ha felforrt, tlkkba ntjk, gymlcskkel dsztjk.

 

 

Oldal tetejre! .

men
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszer, gyors receptek

Kpes recepttr

Top receptek

zletes receptek

Rita konyhja

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A kvetkez oldalak kifejezetten bio- s reform tel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform telek

Stis nne stdje

Gasztrozseni: Hutvgner Dia

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints