biokonyha
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ajánló
 
közösségi oldalak

 

 facebook

iwiw

 

 

<

 

>

 

<

látogató van itt

 

 

Még egy falat kína

 
 
 

Ananászos tofu édes-savanyú mártásban:

Hozzávalók: 30 dkg. tofu, 2 ek. olaj, 3 ek. méz, 30 dkg. ananászkonzerv, 1 dl. ananászlé,
                      2 ek. szójaszósz, 1 ek. borecet, 1 ek. keményítő

Az olajat fölforrósítjuk, beletesszük a kockára vágott ananászt és a tofut, egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt és a borecetet. Együtt pirítjuk 5-6 percig, azután ráöntjük az ananászlevet és a ˝ dl. vízzel elkevert keményítőt. Óvatosan kevergetve még 2-3 percig forraljuk, majd forrón tálaljuk. Ha szükséges megsózzuk, aki szereti, egy kiskanálnyi pirospaprikával tüzessé teheti.

 

 

 

 

Ananászos rizs:

Hozzávalók: 4 cs. főtt rizs, 20 dkg. ananász konzerv, 1 kiskanál curry, 1 ek. olaj
Az ananászt jól lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A curryt az olajjal elkeverjük és az ananászkockákkal együtt a főtt rizsbe forgatjuk. Forró sütőbe téve néhány perc alatt átforrósítjuk.

 

 

 

Aprórákos főtt rizs:

Hozzávalók: 4 cs. főtt rizs, 20 dkg. garnélarák konzerv, 5 dkg. ananászkonzerv, csipetnyi
                     gyömbér, őrölt bors, 1-1 csokor petrezselyem és snidling, só, 1 ek. olaj
A lecsepegtetett, apróra vágott rákhúst az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén lecsepegtetett és fölaprított ananászt. Ízesítjük őrölt gyömbérrel, borssal, sóval, azután a főtt rizzsel elkeverjük. Ráhintjük az apróra vagdalt petrezselymet és snidlinget.

 

 

Barackos csirkecsíkok:

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 2 ek. szójaszósz, 0,5 dl. olaj, 1 kiskanál só, csipetnyi őrölt bors,
                      fahéj, szerecsendió, 1 citrom reszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vodka,
                     vagy barackpálinka, 4 db. érett őszibarack
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A szójaszósszal meg az olajjal meglocsoljuk, sóval, a fűszerekkel megszórjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az összezúzott fokhagymát és a vodkát. Jól elkeverve néhány órán át érleljük, majd jól fölforrósított serpenyőbe öntve rázogatva sütjük néhány percig. Ha a húscsíkok pirulni kezdenek, hozzáadjuk a meghámozott, szeletekre vágott barackot és még 3-4 percig rázogatva együtt sütjük. Fűszeres rizzsel kínáljuk.

 

 

Bársonyos kínai kel:

Hozzávalók: 1 kis fej kínai kel, 4 ek. olaj, 2 ek. cukor, 1 kiskanál só, 3 dl. húsleves, 2 ek.
                      szójaszósz, 2 ek. keményítő, csipetnyi őrölt bors, 0,5 dl. tej
A kínai kelt megtisztítjuk és a leveleket csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a kelcsíkokat 4-5 percig pirítjuk benne. Ezután sóval és cukorral meghintjük és további 2-3 percig sütjük. A húslevest a szójaszósszal, a tejjel, meg a keményítővel simára keverjük és kevés őrölt borssal fűszerezve fölforraljuk. A sűrű mártást a pirított kellevelekre öntjük és melegen, a húsok mellé adjuk.

 

 

Borjú bambuszrüggyel:

Hozzávalók: 30 dkg. borjúhús, 2 ek. sherry, 5 ek. szójaszósz, 1 tojás fehérje, 4 ek. olaj,
                      15 dkg. bambuszrügy konzerv, 1 közepes fej vöröshagyma,
                      10 dkg. csiperkegomba, só, őrölt bors, 1 cs. újhagyma
A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, és a sherryvel, a szójaszósszal, meg a tojásfehérjével összekeverve legalább fél órán át érleljük. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst a páccal együtt és nagy lángon 8-10 percig sütjük. Ekkor beletesszük a fölszeletelt bambuszrügyet, gombát és a fölkarikázott újhagymát. További 3-4 percig sütjük, majd a tűzről levéve őrölt borssal és ha szükséges, sóval ízesítjük

 

 

Citromízű csirkesült:

Hozzávalók: 40 dkg. csirkemellfilé, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg. zeller, 15 dkg. csiperke,
                      1 kis kanál reszelt citromhéj, 1 kis kanál reszelt gyömbér, 2 ek. olaj, 
                      2 ek. cherry, 2 ek. szójaszósz, 1 csokor friss korianderlevél, só
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a cherryvel meg a frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és fölaprítjuk, a zellert és a gombát megtisztítjuk és vékonyan fölszeleteljük. A fölforrósított olajba dobjuk a csirkecsíkokat, 3-4 percig pirítjuk. Meglocsoljuk a szójaszósszal, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a finomra vágott korianderlevéllel. Még egyszer átforgatjuk, majd melegen tálaljuk, ha szükséges megsózzuk.

 

 

Currys zöldbabsaláta:

Hozzávalók: 50 dkg. zsenge zöldbab, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 3 ek. curry-por,
                      3 ek. cukor, só, 1 dl. húsleves, 1 ek. keményítő, 0,5 dl. borecet
A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A vöröshagymát nem túl apróra összevágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük keményítővel, majd a húslevessel felöntve átforraljuk. A tűzről levéve ízesítjük cukorral, sóval, hozzáadjuk a curryport és a borecetet, végül a zöldbabot is beleforgatjuk. Lefedve legalább fél napra behűtjük.

 

 

Csirkemáj gyömbérrel és zöldborsóval:

Hozzávalók: 40 dkg. csirkemáj szív nélkül, 4 ek. olaj, 1 ek. frissen reszelt gyömbér,
                      4 ek. szójaszósz, 30 dkg. zöldborsó
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A májat kockákra vágjuk és a fölforrósított olajban megsütjük. A tűzről levéve meglocsoljuk szójaszósszal, hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért meg a párolt zöldborsót, majd a tűzre visszatesszük, egy-két percig pirítjuk.

 

 

Csirkemáj illatos mártásban:

Hozzávalók: 60 dkg. csirkemáj szív nélkül, 1 ek. frissen reszelt gyömbér, 2-3 gerezd
                      fokhagyma, 2 dl. húsleves, 6 ek. szójaszósz, 2 ek. cukor, 2 ek. olaj,
                      2 db. csillagánizs, 1 csokor friss koriander
A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A fölforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymagerezdeket, szójaszósszal, cukorral és ánizzsal fűszerezve, a húslevessel felöntve puhára pároljuk ( kb. 20-25 perc). A tűzről levéve megszórjuk apróra vágott friss korianderrel.

 

 

Csirke szezámbundában:

Hozzávalók: 40 dkg. csirkemellfilé, 2 tojás, 2 ek. szójaszósz, 2 ek. keményítő,
                      15 dkg. szezámmag, olaj
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a szójaszósszal, meg a keményítővel elkeverjük, majd a csirkecsíkokat beletéve legalább fél órán át állni hagyjuk. Az olajat fölforrósítjuk, a csirkedarabokat szezámmagban megforgatjuk és a forró olajban aranyszínűre sütjük.

 

 

Édes-savanyú leves:

Hozzávalók: 20 dkg. sertéshús, 20 dkg. bambuszrügy, 20 dkg. szójacsíra, 1 ek. szárított
                      gomba, 2 ek. cukor, 2 ek. borecet, 1 l. húsleves, 2 ek. keményítő, 1 közepes fej
                      vöröshagyma, 0,5 dl. fehérbor, 2 tojás, só
A szárított gombát beáztatjuk, majd a bambuszrüggyel együtt apróra vágjuk. A húslevest fölforraljuk, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, a szójacsírát és a felaprított bambuszrügyet, gombát és vöröshagymát. Főzzük 10-12 percig, majd cukorral, sóval és borecettel ízesítjük. A fehérborral elkeverjük a búzakeményítőt és besűrítjük vele a levest, végül a fölvert tojásokat vékony sugárban belecsurgatjuk.

 

 

Édes-savanyú mártás:

Hozzávalók: 30 dkg. ananászkonzerv, 2 db. húsos zöldpaprika, 20 dkg. bambuszrügy,
                      2 ek. olaj, 4 ek. szójaszósz, 4 ek. borecet, 3 ek. cukor, 2 ek. keményítő, 5 dl.
                      húsleves, só
A paprikát megtisztítjuk és a bambuszrüggyel együtt vékony csíkokra vágjuk. Az olajat fölforrósítjuk, beletesszük a paprikacsíkokat és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bambuszrügyet, meg az ananászkockákat és újabb 2-3 percig pirítjuk. A húslevest elkeverjük a búzakeményítővel, a szójaszósszal, a borecettel és a cukorral, majd az egészet a pirított zöldségekre öntjük és együtt 5-6 percig főzzük. A tűzről levéve utánasózzuk.

 

 

Fokhagymás-petrezselymes sertésvese:

Hozzávalók: 4 db. sertésvese, 2 ek. olaj, 5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 2 ek.
                      szójaszósz, 1 ek. mustár, 1 ek. citromlé, 1 dl. tejszín, 1 ek. keményítő,
                      1 csokor petrezselyem
A sertésvesét megtisztítjuk, a belső, fehér részeit eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk és jól kimossuk. A fölforrósított olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, majd a vesecsíkokat rádobjuk és rázogatva, erős tűzön megpirítjuk, majd sóval, őrölt borssal, szójaszósszal és mustárral fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk. Meghintjük a búzakeményítővel, jól elkeverjük, majd a tejszínnel felöntve fölforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és forrón tálaljuk.

 

 

 

Gombás csirkehúsleves:

Hozzávalók: 20 dkg. csirkemell, 1 tojásfehérje, 1 ek. keményítő, 1 l. húsleves,
                      10 dkg. gomba, 2 db. apróra vágott újhagyma, 1 kis kanál gyömbérpor, 1 kis
                      kanál só, 1 ek. szójaszósz
A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk, majd a tojásfehérjével, a búzakeményítővel és kevés sóval jól összekeverjük. A gombát megtisztítjuk, és az újhagymával együtt vékonyan fölszeleteljük. A húslevest fölforraljuk, sóval, gyömbérporral és szójaszósszal ízesítjük. Beletesszük a gombát, a hagymát, a keményítővel elkevert csirkemellcsíkokat és folyamatosan kevergetve 8-10 perc alatt megfőzzük.

 

 

 

Gyömbéres húslabdák ananásszal:

Hozzávalók: 40 dkg. sovány sertéscomb, 1 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,
                      1 zsemle, 1 tojás, só, bors, 1 kis kanál frissen reszelt gyömbér
                      a szószhoz: 1 nagy ananászkonzerv( 40 dkg.), 2 ek. keményítő, 0,5 dl.
                      szójaszósz, 1 ek. citromlé, 2 ek. cukor, só
A húst a vöröshagymával együtt finomra daráljuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a beáztatott és kinyomkodott zsemlét és a tojással összedolgozzuk. Sóval, őrölt borssal és frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük, majd a jól meggyúrt masszából kb. 2 cm. átmérőjű golyócskákat formálunk, kukoricadarában meghempergetjük, és forró olajban pirosra sütjük.
Az ananászkonzervet lecsöpögtetjük, a gyümölcs húsát fölaprítjuk. Az ananász levét a szójaszósszal meg a citromlével elkeverjük, majd hozzáadjuk a búzakeményítőt és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Beletesszük az ananászdarabkákat és sóval, meg cukorral ízesítjük. A gyömbére húslabdákat az ananászos mártással és főtt rizzsel kínáljuk.

 

 

Kínaikel-tekercsek sertéshússal töltve:

Hozzávalók: 50 dkg. sertéscomb, 1 közepes fej kínai kel, 1 kisebb sárgarépa, 1 húsos
                      zöldpaprika, 10 dkg. csiperkegomba, 1 ek. keményítő, 1 tojás, 1 kis kanál
                      csípős paprikakrém, 2 ek. szójaszósz
A kínai kelt leveleire bontjuk és leforrázzuk. A lecsöpögtetett leveleket tenyérnyi darabokra vágjuk, a vastag, húsos szárat kimetsszük. A sertéshúst finomra daráljuk, majd a megtisztított és apróra vágott sárgarépával, gombával és zöldpaprikával összekeverjük. Hozzáadjuk a leeső kellevél darabkákat szintén fölaprítva, a keményítőt, a tojást, a szójaszószt, a paprikakrémet és jól összedolgozzuk. A húsos tölteléket a kellevelekre halmozzuk, két végét behajtjuk és felgöngyöljük. A tekercseket zöldség pároló rácsra fektetjük és egy fazékba tesszük. Vizet öntünk alá és lefedve 20-25 percig pároljuk.

 

 

Kukoricás csirkesült:

Hozzávalók: 50 dkg. csirkemellfilé, 1 cs. újhagyma, 30 dkg. kukoricakonzerv, 2 ek. olaj,
                      1 ek. szójaszósz, 2 ek. sherry, 1 kis kanál ötfűszer, 1 db. húsos pirospaprika, só
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és a fölforrósított olajon 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyan fölkarikázott újhagymát és további 4-5 percig sütjük. Azután beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockára vágott zöldpaprikát, ráöntjük a szójaszószt, meg a sherryt. Az ötfűszer-keverékkel megszórva öszekeverjük, 2-3 perci pirítjuk rázogatva, majd melegen tálaljuk.

 

 

Párolt csirkeszárnyak:

Hozzávalók: 8 db. csirkeszárny, 2 ek. szójaszósz, 2 ek. sherry, őrölt bors, 10 dkg.
                      kukoricaliszt
A csirkeszárnyakat feldaraboljuk, egy tálba esszük, őrölt borssal megszórjuk és szójaszósszal, meg sherryvel meglocsoljuk. Néhány órán át, de akár egész éjszakán át is pácoljuk, közben egyszer-egyszer átforgatjuk. Sütés előtt a szárnyakat a pácból kiemeljük, kukoricalisztben megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

 

 

Párolt póréhagyma szójacsírával:

Hozzávalók: 2 db. póréhagyma, 25 dkg. szójacsíra, 2 ek. olaj, 2 ek. szójaszósz,
                      1 kis kanál ötfűszer keverék
A póréhagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a póréhagyma-karikákat, 1-2 percig nagy lángon pirítjuk, azután hozzáadjuk a leöblített szójacsírát és további 3-4 percig sütjük. Az utolsó pillanatban meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk az ötfűszer keverékkel, még egyszer átforgatjuk.

 

 

Rizzsel töltött káposztatekercsek:

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, 4 csésze főtt riszt, 1 kisebb sárgarépa, 2 ek. olaj, 1 közepes
                      fej vöröshagyma, 5 dkg. füstölt, húsos szalonna, 5 d. húsleves,
                      4 ek szójaszósz, só, őrölt bors
A kelkáposztaleveleket sós vízben néhány percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A sárgarépát meg a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. A fölaprított szalonnával együtt a rizshez keverjük, sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük. A kelkáposztaleveleket a rizses töltelékkel megtöltjük, felgöngyöljük és egy olajjal kikent tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük. Ráöntjük a húslevest és forró sütőbe téve 200 fokon 15-20 perc alatt készre pároljuk.

 

 

 

Szecsuáni marharagu:

Hozzávalók: 60 dkg. hátszín, 2 ek. olaj, 1 db. póréhagyma,2 db. kisebb sárgarépa,
                      2 db. húsos, zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál gyömbérpor,
                      1 tojásfehérje, 3 ek. ketchup, 1 ek. szójaszósz, 2 ek. kukoricakeményítő,
                      1-2 db. chilipaprika, 1 dl. húsleves, 1 kis kanál szecsuáni bors, só
A hátszínt megtisztítjuk és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A húst a szójaszósszal meglocsoljuk, majd a fölvert tojásfehérjével és kukoricakeményítővel összekeverjük. A fölforrósított olajban 7-8 percig sütjük a húscsíkokat, majd szűrőkanállal kiemeljük és melegen tartjuk. A maradék olajon megpirítjuk a szintén vékony csíkokra vágott sárgarépát, zöldpaprikát, a fölkarikázott póréhagymát. Sóval, gyömbérporral, ketchuppal, meg a kissé összetört szecsuáni borssal ízesítjük és beletesszük a chilipaprikát, az elősütött marhahúscsíkokat. Néhány perc alatt összeforraljuk –vigyázzunk, a zöldségek ne puhuljanak meg túlzottan. Forrón, rizzsel tálaljuk.

 

 

 
 

Oldal tetejére! .

menü
 
Receptes oldalak

Nyalaga blog

Mindmegette

No salty

Finom receptek

Tuti receptek

Recept 1x1

Egyszerű, gyors receptek

Képes recepttár

Top receptek

Ízletes receptek

Rita konyhája

Margit2 honlapja

TV Paprika

Online receptek

Andi honlapja

A következő oldalak kifejezetten bio- és reform étel recepteket tartalmaznak:

Biochef

Vital

Reform ételek

Sütis néne sütödéje

Gasztrozseni: Hutvágner Dia

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?